T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / ALANYA - Mahmutlar Şükrü Kaptanoğlu Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

TARİHÇEMİZ

           Mahmutlar Şükrü  Kaptanoğlu Anadolu Lisesi, Mahmutlar Kasabası Cumhuriyet Mahallesi'ndedir. Üç kat ve çatı kattan oluşan binamız;16 derslik,  1 kütüphane, 1 öğretmen odası, 1 müdür odası, 1  müdür yardımcısı odası, 1 rehberlik ve psikolojik danışma servisi odası, 1  memur odası, 122 kişilik Konferans Salonu, 1 mescit, 1 Fizik-Kimya-Biyoloji Laboratuvarı, 1 arşivden oluşmaktadır. 1992 yılında Milli  Eğitim Bakanı Köksal Toptan tarafından açılışı yapılarak eğitim öğretime  başlamıştır. 2017 yılı Haziran ayı itibariyle Genel Lise bölümü 1255 mezun ile kapanmıştır. Şu anda Anadolu Lisesi olarak yerel yerleştirme ile öğrenci almaya devam etmektedir.

                                                                                                                             ŞÜKRÜ KAYA KAPTANOĞLU

 (1928–1993)

           Alanya eşrafından Mustafa Kaptanoğlu ve Faika Hanım'ın oğlu olan Şükrü Kaya Kaptanoğlu 01.07.1928 tarihinde Alanya'da doğdu. İlk ve ortaokulu Alanya'da okuduktan sonra İstanbul Haydar Paşa Lisesi'ni bitirdi. Lise öğreniminden sonra girdiği Eczacılık Fakültesinden 1952 yılında mezun oldu ve aynı yıl Alanya'da eczacı olarak hayata atıldı.

           1955 yılında Sevil Hanım'la evlendi; aynı yıl başladığı vatani görevini Eczacı Yedek subay olarak Konya Askeri Hastanesi'nde yaptı.

           1973 yılında açılışını yaptığı Kaptan Otel ile Alanya'da turizmin öncülerinden oldu. Alanya turizminin gelişmesi için yapılan bütün faaliyetlere aktif olarak katıldı.1991 yılında hizmete giren Grand Kaptan otel ile Alanya'ya en büyük turistlik tesislerden birini kazandırdı.

            1992 yılında Milli eğitime bağışladığı 5035 m2 arsa üzerine mevcut okul binamızı yaptırıp tefriş ve donanımına önemli katkı sağladı.

            Mustafa, Müfit ve Faik adlarında üç oğul sahibi olan Sayın Şükrü Kaptanoğlu'nu bir iş gezisi yolculuğunda 22 Şubat 1993 Pazartesi günü sabaha karşı Antalya yakınlarında elim bir trafik kazası sonucu kaybettik.

         Kaptanoğlu ailesi halen okulumuzun bakım-onarım ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımlarını sürdürmektedir. Milli eğitim camiası olarak, memleketimize büyük hizmetlerde bulunmuş mümtaz insan Şükrü Kaptanoğlu Beyefendi'yi rahmetle anıyor, Kaptanoğlu ailesinin tüm fertlerine şükranlarımızı sunuyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.11.2012 - Güncelleme: 08.01.2024 09:31 - Görüntülenme: 1853
  Beğen | 0  kişi beğendi